Automatizarea portilor a inceput sa fie un lucru din ce in ce mai cautat, devenind foarte accesibila atat ca pret, cat si ca facilitate de a fi achizitionat. O automatizare aduce un plus de confort prin faptul ca poate fi actionata prin intermediul unei telecomenzi sau al unui sistem GSM, dar este si o sursa de siguranta deoarece functioneaza ca o protectie, o bariera pentru a inchide si a asigura orice spatiu.

Pentru ca o automatizare sa functioneze corect, ea trebuie sa indeplineasca mai multe conditii. De la compatibilitatea dintre automatizare si spatiul in care urmeaza sa fie amplasata, la tipul de poarta si pana la mediul ambiental, exista o serie de conditii care trebuie respectate si urmate indeaproape pentru ca o automatizare sa nu fie doar functionala, ci sa si dureze mult in timp.

Achizitonarea

In primul rand, trebuie sa va asigurati de compatibilitatea motorului cu portile. Orice automatizare trebuie aleasa in functie de caracteristicile portii:

Este batanta sau culisanta?

Care sunt dimensiunile ei?

Dar greutatea?

Exista spatiu suficient pentru instalarea motorului?

Acestea si multe alte intrebari trebuie analizate inainte de a achiziona o automatizare. Tocmai de accea este recomandat sa consultati un specialist in acest domeniu inainte de a cumpara un produs de acest fel.

probleme-frecvente

Instalarea

Odata cumparata, automatizarea trebuie instalata. La fel ca alegerea, si instalare automatizare ei trebuie realizata de catre profesionisti. Sunt unele automatizari porti care sunt comercializate impreuna cu instructiunile de instalare, insa cel mai bine este sa apelati la specialisti. Ei au studii si experienta, iar profesionalismul lor va avea un aport semnificativ in durata de viata si in modul de functionare al automatizarii.

Condiiile climatice

Automatizarea trebuie aleasa astfel incat sa fie in concordanta cu toate conditiile mediului in care va fi amplasata. Daca zona are conditii normale, fara a da dovada de excese in niciun fel, puteti opta pentru aproape orice automatizare. Daca, insa, conditiile zonei sunt exceptionale, asa trebuie sa fie si automatizarea. La achizitonarea unei automatizari porti, trebuie sa tineti cont de viteza vantului, de cantitatea de precipitatii, de orice criterii care caracterizeaza o zona cu conditii meteo extraordinare.

Accesul pietonal

Sunt unele zone in care nu exista alt acces pietonal decat prin portile automatizate. Daca doriti sa adaugati oricarei automatizari porti si acces pietonal, trebuie sa aveti in vedere aceasta conditie extraordinara.

Daca respectati conditiile de mai sus, aceste probleme frecventecare apar la instalarea automatizarii portii vor disparea. Trebuie tinut cont de ele deoarece, daca sunt indeplinite, ele au un aport deosebit de mare la functionarea corespunzatoare si de lunga durata a automatizarii pe care ati ales-o.

Service-Automatizare.Ro va sta la dispozitie la orice ora din zi si din noapte si va poate ajuta sa faceti alegerea portrivita. Specialistii nostri va stau la dispozitie atat in alegerea automatizarii, cat si in instalarea ei. In plus, va oferim si servicii de service si mentenanta pentru ca automatizarea dumneavoastra sa dureze foarte mult si sa nu va creeze neplaceri.

Cauti sa repari o automatizare?
Completeaza formularul si te vom ajuta.

Ex: "placa electronica defecta", "motor stricat"